tag:blogger.com,1999:blog-5881055699991655027.post5887829997348180677..comments2024-02-08T03:14:10.742-05:00Comments on מגלה את אמריקה: על נשיקות וקופטלים: פוסט כשר לפסחדפנה י.http://www.blogger.com/profile/12570072369887357798noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-5881055699991655027.post-82669314389898145072012-04-18T15:39:44.871-04:002012-04-18T15:39:44.871-04:00זה אמנם בעברית, אבל מעניין שבראש שלי הן "כופת...זה אמנם בעברית, אבל מעניין שבראש שלי הן "כופתלים". כמו כופתאות. כמו שכתבת את זה בפוסט, התחיל לקפץ לי איזשהו קופיף בראש. זה קשור?<br />:)<br />ודווקא השפן שלך (1000 קוראיה הנאמנים, אנא קראו את הפוסט משבת ה14 באפריל)שכנע אותי. למרות שהמדריכים של החברה להגנת הטבע אומרים ששפן זה רק שפן סלעים. אז פתחתי בקישור שצירפת והחלטתי: באה"ב זה שפן. ושתסלח הקוראת הנאמנה אסתר. מה שרואים שם לא רואים מכאן...<br />"אחרי פסח" שמח!!!!!!!!!!!(נכתב בערב יום הזכרון לשואה)חניhttps://www.blogger.com/profile/05425979458701936099noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5881055699991655027.post-9610702155197429912012-04-18T15:39:15.973-04:002012-04-18T15:39:15.973-04:00זה אמנם בעברית, אבל מעניין שבראש שלי הן "כופת...זה אמנם בעברית, אבל מעניין שבראש שלי הן "כופתלים". כמו כופתאות. כמו שכתבת את זה בפוסט, התחיל לקפץ לי איזשהו קופיף בראש. זה קשור?<br />:)<br />ודווקא השפן שלך (1000 קוראיה הנאמנים, אנא קראו את הפוסט משבת ה14 באפריל)שכנע אותי. למרות שהמדריכים של החברה להגנת הטבע אומרים ששפן זה רק שפן סלעים. אז פתחתי בקישור שצירפת והחלטתי: באה"ב זה שפן. ושתסלח הקוראת הנאמנה אסתר. מה שרואים שם לא רואים מכאן...<br />"אחרי פסח" שמח!!!!!!!!!!!(נכתב בערב יום הזכרון לשואה)חניhttps://www.blogger.com/profile/05425979458701936099noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5881055699991655027.post-1406296041573703102012-04-05T10:53:26.979-04:002012-04-05T10:53:26.979-04:00אלה הקציצות המעולות בתבל. גם ילדים שאוכלים רק דברי...אלה הקציצות המעולות בתבל. גם ילדים שאוכלים רק דברים לבנים משתגעים עליהן ;-)<br />בכל מקרה, כשאת מנסה, לא משנה מה תעשי אל תתפתי להוסיף עוד ועוד קמח מצה כי יצאו לך קציצות מצה עם טעם מבאס. צריך להיות אמיצים.<br />וגם - שלב רוטב הסלק הוא לא הכרחי. וגם - אפשר להחליף בפירורי לחם לגרסה הלא-פסחית. מעולם לא ניסיתי עם בקר. המתכון המסורתי הוא עם עוף וזהו. גם ככה אני חורגת מהמקור - סבתא שלי שמה רק חזה עוף טחון ואני שמה עוף שמן יותר.<br /><br />היחס שכתבת - זה בדיוק היחס שעבדתי איתו, אבל לא לפי משקל אלא לפי מספר החלבונים. אולי זה די אותו דבר? הבאת אותה בדיבור טכני של קונדיטורית, ממש ולגמרי.<br />אני מוסיפה את כל הסוכר בזמן ההקצפה, בהדרגה, אחרי שהקצף מתחיל להתייצב (הופך מסתם נוזל לקצף עדין עם בועות גדולות ואווריריות). אפפעם לא ניסיתי להוסיף סוכר אחרי, אבל אם אפשר שהמיקסר יערבב, למה לא, בעצם? :)<br /><br />חג שמח מאוד!דפנהhttps://www.blogger.com/profile/09527307742468288551noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5881055699991655027.post-70185549158062492062012-04-05T10:27:56.404-04:002012-04-05T10:27:56.404-04:00יאאאא... נראות טוב הקציצות... הולך גם עם בקר? או ר...יאאאא... נראות טוב הקציצות... הולך גם עם בקר? או רק עוף? <br />נראה לי שאני מנסה בקרוב.<br /><br />היחס במרנגים השונים, כולל זה של הנשיקות הוא 1 חלבון : 2 סוכר (במשקל) כשלמיטב זכרוני חצי מהסוכר מתווסף להקצפה וחצי מתקפל לתערובת אחרי.<br /><br />חג שמח :-)<br /><br />נעמהAnonymousnoreply@blogger.com