tag:blogger.com,1999:blog-5881055699991655027.post3146300074705813224..comments2024-02-08T03:14:10.742-05:00Comments on מגלה את אמריקה: יום שישי הטוב והצ'ולנט המושלםדפנה י.http://www.blogger.com/profile/12570072369887357798noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-5881055699991655027.post-49160188634889440802011-12-03T06:45:07.534-05:002011-12-03T06:45:07.534-05:00מממ... נשמע שעכשיו אני צריכה לנסות להכין את הצ'...מממ... נשמע שעכשיו אני צריכה לנסות להכין את הצ'ולנט _שלך_ ;-)<br />כדי להגיע לשכבות התחתונות לפני שנרדמים צריך לחפור לעומק. אצלנו מחלקים את הצ'ולנט מתוך הסיר בצורה אנכית :)<br /><br />אני דווקא הכנתי את שלי אתמול והתפקשש לי התיבול. לראשונה בחיי יצא לי קצת חיוור מדי. אבל קצת מלח וזה היה בסדר.<br /><br />ולשלש את כמות השום? אנחנו תמיד בעד. אצלנו בבית כל מתכון מתחיל ב"ראש שום מפורק לשיניים/חתוך לרוחבו". הן הופכות לממתק מושחת ומפנק. אלון אוהב אותן יותר ממני אז אני נותנת לו זכות ראשונים.<br /><br />אנונימי או מזוהה, את מתקבלת כאן בברכה :)דפנה י.https://www.blogger.com/profile/12570072369887357798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5881055699991655027.post-79752940530019622682011-12-03T00:19:22.402-05:002011-12-03T00:19:22.402-05:00הכנתי אתמול. לא נצמדתי באדיקות (ויתרתי על תפו"...הכנתי אתמול. לא נצמדתי באדיקות (ויתרתי על תפו"א ועל חלק מבעלי הכנף, שמתי כרוב סגול, אורז מלא במקום לבן, גרעיני כוסמין במקום גריסים) ואחרי שעתיים באתי לטעום. היה מצויין אז כיביתי את התנור כי הרגשתי שמכאן זה יכול רק להתדרדר (לכדי חמין). <br />לא יכולה להעיד לגבי השכבות התחתונות כי עד שגמרתי לטעום שוב ושוב את הדגנים והקטניות שלמעלה הגיע לילה והלכנו לישון. אבל כן יכולה לספר שהיה לי טעים, במיוחד השעועית (איזושהי מנומרת שהיתה לי במזווה). ושהתיבול מעולה, מתקתק במידה. <br />היום נראה איך בא לו החימום ואיך העוף. <br />אה, כן, לדעתי צריך לשלש את כמות השום. בכל פעם שנפלתי על שן הרגשתי שזכיתי בלוטו.<br /><br />תודה :-) <br /><br />נעמה<br /><br />(אגב, יותר מהיר לי להיכנס כאנונימי מאשר לעשות לוגין. אם התגובה כמשתמש רשום היתה נותנת לי משהו הייתי טורחת על זה אבל זה לא נותן כלום פרט לכאבראש...)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5881055699991655027.post-21623946737129496002011-11-30T11:38:49.987-05:002011-11-30T11:38:49.987-05:00אה - ואם הבלוג שלך כתוב בוורד פרס או משהו כזה, את ...אה - ואם הבלוג שלך כתוב בוורד פרס או משהו כזה, את אמורה להיות מסוגלת לבחור ב"הגב כ..." באיזה פרופיל קיים ויכולה כך להגיב בשמך ולא כאנונימית. אבל זה רק אם את בעניין :)<br /><br />תודה על הביקור!דפנה י.https://www.blogger.com/profile/12570072369887357798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5881055699991655027.post-87609708459826943122011-11-30T11:37:53.244-05:002011-11-30T11:37:53.244-05:00אויש. אני מצטערת שבלוגר המרגיז מחק לך תגובה שעבדת ...אויש. אני מצטערת שבלוגר המרגיז מחק לך תגובה שעבדת עליה. מערכת התגובות כאן לא מושלמת, אבל אני גיליתי שבלוגר המרגיז מעדיף שיגיבו בו מתוך גוגל כרום. הוא לא כ"כ אוהב דפדפנים אחרים, הסנוב המשוחד.<br /><br />אני יודעת שאת לא אוהבת חמין (יצא לי לקרוא את זה פה ושם אצלך). ספרי לי איך יצא לך "שלי". אם לא ילך, נו, לפחות תדעי שניסית :)דפנה י.https://www.blogger.com/profile/12570072369887357798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5881055699991655027.post-24181640778281365652011-11-30T03:09:14.316-05:002011-11-30T03:09:14.316-05:00טוף. נראה שאני כן יכולה להוסיף תגובה (היתה אחת ארו...טוף. נראה שאני כן יכולה להוסיף תגובה (היתה אחת ארוכה שנתקלה בחומה של הודעת שגיאה. מקווה שזה היה חדפעמי). <br /><br />חמין זה אחד המאכלים היחידים שאני לא אוהבת בצורה גורפת. תמיד אמרו לי שזה בגלל ש"עוד לא טעמת את החמין שלי" וכו' אבל כשאני חושבת על זה, כנראה שפשוט לא בא לי טוב אוכל שבילה כלכך הרבה שעות בתנור. החמין שלך, הבלונדיני, לגמרי עשה לי חשק. <br />אי לכך יש מצב שמחר מחרתיים ככה אני אנסה משהו קרוב למה שפרסמת פה. כולל זמן הבישול המקוצר. <br />אם יבוא לי טוב, זאת תהיה תחילתו של רומן מופלא. אם לא - לא הפסדתי כלום :-) <br /><br />נעמהAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5881055699991655027.post-20625368310315410662011-05-27T11:36:26.215-04:002011-05-27T11:36:26.215-04:00לגבי טשולנט מחומם( כן אני מדור הטשרלי טשפלין) אומר...לגבי טשולנט מחומם( כן אני מדור הטשרלי טשפלין) אומרים באידיש "עס איז וי א אויסגעוורעמטער טשולנט" ודווקא לא מתכוונים למשהו טעים אלא כביטוי המתייחס לנסיון לא מוצלח למחזר הצלחה. אבל דפנטלי זה לא המצב כאן. נכון? איזה מגרֵה!חניhttps://www.blogger.com/profile/05425979458701936099noreply@blogger.com