tag:blogger.com,1999:blog-5881055699991655027.post2658610640309584781..comments2024-02-08T03:14:10.742-05:00Comments on מגלה את אמריקה: היום הראשון של הקיץ וריבת שזיפים ביתיתדפנה י.http://www.blogger.com/profile/12570072369887357798noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-5881055699991655027.post-1817510781491007762011-12-03T06:48:08.206-05:002011-12-03T06:48:08.206-05:00אם כך, בקיץ...
well, that's Canada for you......אם כך, בקיץ...<br /><br />well, that's Canada for you... לפחות נשמע של"עצלנות" שלך יש איזה היגיון פנימי. זה טוב לא ללכת עם הראש בקיר בכל מחיר.<br />אני כבר משתוקקת לקרוא את סיפור הלידה הרביעית שלך. ומקווה שלמרות ביה"ח, יהיה מוצלח. טפוטפוטפו.דפנה י.https://www.blogger.com/profile/12570072369887357798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5881055699991655027.post-54691166052239365392011-12-03T00:17:28.930-05:002011-12-03T00:17:28.930-05:00זה בעצם פירות בסירופ. כן.
שימורים ביתיים זה דבר...זה בעצם פירות בסירופ. כן. <br />שימורים ביתיים זה דבר מאוד נפוץ כאן (בעמק) ולדעתי זאת מסורת מקובלת בצפון אמריקה בכלל. לפחות בחלק הצפוני שלה, איפה שבאמת יש חורף... <br /><br />יש לי פוסט מאוד מפורט בנושא. אם לא תגלי אותו לבד אני אתן לך קישור, לכשיגיע שוב הקיץ. בינתיים אין מה לעשות עם המידע. <br /><br />אני מתכוונת ללדת בבית חולים כי אני גרה שעה נסיעה מבית חולים ובחורף זה יכול להיות אפילו יותר. אז החלטתי ללדת בעיר של בית החולים ולא בבית כדי להיות קרובה לבית החולים ואחרי שראיתי שממש אין לי כח להתארגן על בית חלופי (ועל כל מה שמסביב - סדינים וסדיניות ובריכה וציוד למילוי וריקון) החלטתי ללדת בבית החולים וזהו. <br />אפשר לומר שאני הולכת ללדת בבית החולים מטעמי עצלנות...<br /><br /><br />נעמהAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5881055699991655027.post-52264060393885302842011-12-02T16:25:40.214-05:002011-12-02T16:25:40.214-05:00וואלה. אז זה בעצם "פירות בסירופ", לא? אף...וואלה. אז זה בעצם "פירות בסירופ", לא? אף פעם לא שמעתי על שימורים ביתיים. וזה נשמר לאורך זמן, לא מעלה עובש? סיקרנת אותי.<br /><br />כל הכבוד לך על ה-38 :) יש לי מלא שאלות (למה לא בבית וכאלה) אבל אני חושבת שזה כבר לא לפלטפורמה כ"כ לא אישית. אז אני אתאפק.דפנה י.https://www.blogger.com/profile/12570072369887357798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5881055699991655027.post-56463747666656929192011-12-02T11:22:04.485-05:002011-12-02T11:22:04.485-05:00רק שימורים. במים וקצת דבש. ריבה זה לא משהו שאפשר ל...רק שימורים. במים וקצת דבש. ריבה זה לא משהו שאפשר לאכול צנצנת שלמה עם כפית (טכנית אפשר אבל זה נגמר בבחילה). <br />פעם הייתי מכינה בשביל לחלק אבל יש לי משפחה גדולה עכשיו :-) וחורף לבן וקר ואני משתדלת לאכול מקומי (למרות שכל החורף רצות פה בננות ממרכז אמריקה). <br /><br />התל"ם שבוע לפני פריסמס. וזה לא יהיה בבית. מחר אני סוגרת 38 מלאים! <br /><br />נעמהAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5881055699991655027.post-33353382286063334722011-12-02T10:32:24.411-05:002011-12-02T10:32:24.411-05:00המשמשים, הם לא ריבה? רק "שימורים"? או שא...המשמשים, הם לא ריבה? רק "שימורים"? או שאני מפספסת איזה סאבטקסט פה...?<br />לפעמים אני מכינה ריבה גם מפירות שאני לא אוהבת ומחלקת לשלל משפחה ומכרים. עד הקיץ הבא אני צריכה לבנת לי כאן מאגר מספיק מכובד. שיהיה למי לחלק ואז נראה.<br /><br />תיק בית חולים, אה? זה כבר קרוב? מתי התל"ם? הפעם זה לא יהיה בביתית?דפנה י.https://www.blogger.com/profile/12570072369887357798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5881055699991655027.post-7642238960346549842011-12-01T23:53:55.742-05:002011-12-01T23:53:55.742-05:00אני לגמרי לא בעניין של ריבות. וגם יובל לא. פעם היי...אני לגמרי לא בעניין של ריבות. וגם יובל לא. פעם הייתי מכינה מלאן ריבות וגם ליקרים אבל אז הייתי תקועה עם ריבות וליקרים כי מי צורך את הדברים האלה? <br />השנה במסגרת פרויקט השימורים הכנתי מעט, אבל ממש מעט, צנצנות ריבת משמש (משהו כמו שישיה של צנצנות רבע ליטר). החורף עוד לא התחיל וכבר נשארו בערך שתיים. שנאמר - לא יכולת להגיד לי שאתה בעניין של ריבה כשעוד היה אפשר להשיג משמשים? <br /><br />בכל מקרה, אחרי הסיומת (אצלך) עם הריבה ביוגורט הצעתי לקשת ללכת לאכול יוגורט לפני או אחרי שננקה ביחד את חדר האמבטיה (ככה זה כשכל הגדולים הולכים לאיקידו, קשת ואני נשארות יחד לבלות זמן איכות). היא בחרה לאכול אחרי (מאז שכחה מזה) אבל אני נשארתי עם הריר. אז בדרך לאמבטיה פתחתי צנצנת של שימורי משמש שזה חמוץ במידה ומתוק במידה והכל במידה. <br />רגע. אני הולכת להביא את מה שנשאר. <br />זאת הצנצנת שתכננתי לארוז בתיק ביתחולים יחד עם בגדי יציאה לתינוק וצנצנת רסק תפוחים (בזמן הלידה אני נוטה להיות עם בחילה אבל אחרי תוקף אותי רעב) אבל כנראה שמישהו יצטרך לרדת למרתף ולהביא עוד. <br />אין על פירות קיץ בצנצנת. <br />אין. <br /><br />נעמהAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5881055699991655027.post-12025750495356067902011-12-01T21:38:31.053-05:002011-12-01T21:38:31.053-05:00בזכות התגובה שלך חזרתי וקראתי את הפוסט הזה שוב. וכ...בזכות התגובה שלך חזרתי וקראתי את הפוסט הזה שוב. וכבר עבר זמן. הזכיר לי שבמשך כל חודשי הקיץ אכלתי יוגורט עם כפית ריבה בפנים כארוחת לילה. לפעמים גם עם גרנולה.<br />כשעזבנו את ירושלים עוד נשארה קצת ריבה בצנצנת הענקית והיא עברה למקרר של ההורים שלי, שם נשאבה על ידי אחי שהוא אוכל-כל מדופלם.<br /><br />כאן עוד לא מצאתי יוגורט נוזלי במידה מספקת. ועכשיו אני מתגעגעת גם לעיסוק המדיטטיבי שבבישול ריבה. ונגמרה עונת הפירות הראויים למרקחת. מה נעשה...?<br /><br />יש לנו עסק משגשג, אני מריירת אצלך, את מריירת אצלי. שוס :)דפנה י.https://www.blogger.com/profile/12570072369887357798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5881055699991655027.post-8222057370122575082011-12-01T21:26:41.121-05:002011-12-01T21:26:41.121-05:00יאי איך ריירתי פה.
גם אני רציתי להמליץ לנסות לבש...יאי איך ריירתי פה. <br />גם אני רציתי להמליץ לנסות לבשל עם הגלעינים ולהפריד אחר כך. אבל את כבר לא ליד העץ ההוא... :-) <br /><br />נעמהAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5881055699991655027.post-43418052289627959072011-07-02T13:22:43.675-04:002011-07-02T13:22:43.675-04:00כל כך דומסטי תיאור הכנת הריבה (יש לקרוא, כמובן, את...כל כך דומסטי תיאור הכנת הריבה (יש לקרוא, כמובן, את המילה מלעיל) בהחלט מגרה ונוטף עסיס.<br />ולגבי הגילעון,<br />גם בריבת פיטנגו וגם בריבה מנקטרינה בשלה שבקושי נפרדים מהגלעין שלהם- אפשר לבשל עם הגלעין. "לדוג" אותו אחר כך. בעזרת כף מחוררת או סתם מזלג. הפרי מוותר על הגלענים הצפים למעלה ברגע שהקליפה נבקעת מחום הנוזלים הרותחים.חניhttps://www.blogger.com/profile/05425979458701936099noreply@blogger.com